Skip to the main content

Chris, Pim en Jamilla Europees Kampioen onder-31 viertallen

Chris Westerbeek – Bas van Engelen, en Pim Coppens-Ricardo Westerbeek zijn bij het EK Jeugdviertallen onder captain Jamilla Spangenberg Europees kampioen geworden in de (nieuwe) leeftijdscategorie onder-31 jaar.


Bas, Ricardo, Jamilla (achter haar Eric Laurant, de voorzitter van de EBL), Pim en Chris

In Veldhoven werd in vijf jeugdcategorieën gestreden om de Europese titels. De categorie onder-31 jaar is in 2022 voor het eerst toegevoegd aan het EK en meteen hebben de Lombardleden daar de titel voor zich opgeëist. Turkije werd tweede, Bulgarije derde.

Ook in de andere categorieën waren er medailles voor Lombardleden. Bij de onder-26 vrouwen was er brons voor coach Rens Philipsen. Zijn paren Malene Holm Christensen – Fleur Beekman, Juliët Berwald – Mette Lejeune en Lotte & Sarah de Wijs en captain Janneke Wackwitz hadden in de laatste ronde met een grote stunt en een gunstig ander resultaat nog een theoretische kans op de titel, maar een klein verlies tegen concurrent Frankrijk betekende brons. Frankrijk moest genoegen nemen met zilver, omdat Italië wel de maximale winst pakte en daarmee de Europese titel voor zich opeiste.

Ook Dennis Stuurman pakte als coach brons. Zijn pupillen (onder-16 jaar) Rex & Miel Brocken, Martijn Goor – Wout Klarenbeek en Coen Kloppert-Richard van Zandbeek wisten met een geweldige slotdag (52 VP uit 3 wedstrijden, waaronde 20-0 in de laatste) van de vijfde plek naar de laatste podiumplek op te klimmen. Madelon Spek was captain en Erik van Egmond kreeg de eretitel Teammanager mee tijdens dit toernooi. Polen won, voor Engeland dat het toernooi nog wel spannend maakte op het eind door Polen dik te verslaan.

Oscar Nijssen – Tim van de Paverd, Pim Dupont – Youp Caris, Sibrand van Oosten – Stefan Thorpe haalden bij de junioren (onder-26 jaar) het podium net niet. Na een matig begin was er een geweldige inhaalrace vanaf dag 4 (122 VP uit 7 wedstrijden, 17.5 gemiddeld!), maar omdat concurrerende teams in de slotronde uithaalden resteerde de vijfde plaats. Frankrijk won, voor Italië en Israël.

Ook de aspiranten (onder-21 jaar) konden het podium net niet veroveren. In de slotwedstrijd hield Denemarken stand tegen Noa Kant – Reinder van der Weide, Xavier Friesen – Ronald Goor en Sander Goor – Tobias Westerveld, met captain Rik Verbeek en coach Berend van den Bos. De aspiranten werden uiteindelijk vierde. Israël pakte de titel voor Frankrijk en Denemarken.

Alle Nederlandse teams plaatsten zich voor het WK dat in 2023 gespeeld zal worden. De locatie is nog onbekend.
In alle categorieën mochten maximaal twee spelers meespelen die een jaar te oud waren, omdat het EK vorig jaar niet gespeeld kon worden. Op het WK gelden weer de strikte leeftijdsgrenzen, zodat sommige EK-gangers niet in hun categorie op het WK kunnen uitkomen.

Een volledig overzicht van de uitslagen vind je hier:
28th European Youth Team Championships – Results (eurobridge.org)

Andere artikelen
Tussenstand Intercity 2022

Tussenstand Intercity 2022

Intussen begint het een mooie zomertraditie te worden, het Intercity viertallentoernooi. Een...

04/08/2022 - Dennis Stuurman
Ereleden Ricco van Prooijen en Simon de Wijs Europees kampioen!

Ereleden Ricco van Prooijen en Simon de Wijs Europees kampioen!

Onze ereleden Ricco van Prooijen en Simon de Wijs zijn in Salsomaggiore (Italië) Europees kampioen...

23/06/2022 - Peter Hoogweg
Lombardlid Tim Verbeek opnieuw winnaar Meesterklasse viertallen voor ’t Onstein

Lombardlid Tim Verbeek opnieuw winnaar Meesterklasse viertallen voor ’t Onstein

Lombardlid Tim Verbeek is afgelopen zondag voor de tweede keer viertallenkampioen van Nederland...

17/05/2022 - Dennis Stuurman